Bezienswaardigheden in de omgeving van Algarineja


Waterval wandelroute Paraje las Calderas op 10 minuten rijden van Algarineja. Een wandelroute die langs het riviertje naar de watervallen loopt. Moet u zeker gezien hebben.
Ruïnes van Zagra.


Iznájar

is een dorp met nog geen 4500 inwoners en ligt aan de zuidelijke grens van de provincie Córdoba en behoort tot een van de mooie witte dorpjes in Andalusië. Het dorp is gelegen tegen een berg aan, met de strak blauwe hemel op de achtergond en de zon die er op schijnt lijkt het of je naar een schilderij kijkt. Het dorp is omgeven door bergen, heuvels en olijfbomen kortom de ideale mix voor een rustgevend plaatje.
lLake Iznajar

Hier kun je surfen, zeilcursus volgen, zwemmen, waterfietsen en kanoën. Ook is het mogelijk om rondvaart te maken. Het meer is 33 kilometer lang en heeft verschillende kleuren. Bij het meer ligt op de berg het stadje Iznajar, dat heeft een kasteel, verschillende restaurants en leuke straatjes met hangende blauwe potten bloemen.

Montefrio

Montefrio is een Spaanse gemeente in de provincie Granada in de regio Andalusië. Montefrio bestaat uit het stadscentrum en enkele verspreide huizen in het omliggende gebergte. Montefrio wordt beschouwd als een gebied met nationale historische waarde.

Dit stadje met kasteel op top van de berg ligt +/- 25 min van de Bed and Breakfast en staat bij national geographic in de top 10 van mooiste uitzichten.

Het verlaten dorp Cesna. Het dorp is verlaten doordat er aardschuivingen zijn geweest. Het is nu een toeristische plek met wandelpaden door het dorp. Het uitzicht is prachtig en het dorp de moeite waard om te bezoeken.